Hidra > HR vodič

HR vodič

Vodič je namjenjen lakšem pronalaženju informacija o državnim i javnim institucijama u Republici Hrvatskoj te područjima njihovog djelovanja.

Objavljuje se tjedno na stranicama Hidre i jednom godišnje kao tiskana publikacija pod nazivom Republika Hrvatska - Mali vodič

HR vodič sastoji se od sljedećih dijelova:

ADRESAR tijela javne vlasti Republike Hrvatske

Adresar sadrži osnovne podatke o aktualnim tijelima, dužnosnicima i njihovim funkcijama te područjima djelatnosti koja tijela reguliraju, a organiziran je hijerarhijski u skladu s ustrojem Republike Hrvatske. 

IMENIK tijela javne vlasti od 1990. godine

IMENIK svih tijela javne vlasti Republike Hrvatske koja su od nastanka nove države djelovala ili djeluju, hijerarhijski je organiziran sustav u skladu s ustrojem Republike Hrvatske. Dvojezičnost naziva ga čini iskoristivim i u višejezičnoj međunarodnoj zajednici.

Kronologija Vlade

Prikaz sastava Vlade Republike Hrvatske po mandatima od 1990. godine sadrži imena dužnosnika s funkcijama u vladi te vremensko razdoblje obnašanja dužnosti.

Republika Hrvatska u međunarodnim organizacijama

Pregled sadrži abecedni popis međunarodnih organizacija kojih je Republika Hrvatska članica ili u kojima sudjeluje na neki drugi način.

Opći podaci o Republici Hrvatskoj

Adresar stranih diplomatskih predstavništava i misija u Republici Hrvatskoj

Adresar je po opsegu informacija sukladan adresaru tijela javne vlasti RH a dostupan je pregledom po zemljama.