Hidra > Međunarodni linkovi > Informacijski izvori o EU

Informacijski izvori o EU

Informacijski izvori o EU donose pregled različitih informacijskih izvora kako o Europskoj uniji tako i o Hrvatskoj kao državi kandidatkinji u postupku pridruživanja.

Informacijski izvori podijeljeni su na tematske cjeline i čine zbirke podataka, dokumenata, usluga i aktivnosti kako za korisnike koji sustavno prate politike, zakonodavstvo ili vijesti o Europskoj uniji, tako i za one koji žele proširiti svoje znanje o EU.

Opće informacije o EU 

Novosti i natječaji

Djelatnost Hidre nastavlja Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured

Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o Digitalnom informacijsko-dokumentacijskom uredu, na sjednici održanoj 24. svibnja 2013. godine.

Događanja od 29. svibnja 2013. do 30. lipnja 2013. godine

Predstavljanje tražilice pravnih propisa CADIAL održat će se:

Predstavljanje tražilice pravnih propisa CADIAL u HIDRA-i. PRIJAVITE SE!

Predstavljanje tražilice pravnih propisa Republike Hrvatske - CADIAL   održavat će se u 14:00 sati u predavaonici HIDRA-e, Siget 18c, Zagreb (zadnji ulaz na zapad...

Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija - Hidra je stručna služba Vlade Republike Hrvatske za obavljanje informacijskih, dokumentacijskih i referalnih poslova.

Složeni zadaci čiji rezultati donose značajno proširenje postojećih usluga ili uvode nove te doprinose povećanju izvrsnosti usluga, realiziraju se kroz projekte. Hidra pokreće i realizira projekte samostalno ili u suradnji s drugim tijelima javne vlasti ili pravnim i fizičkim osobama koje poziva na suradnju u intelektualnom ili financijskom angažmanu.

Hidra se uključuje u rad i na projektima koji na državnoj ili lokalnoj razini rješavaju pitanja iz njezinog djelokruga rada.

Hidra provodi edukaciju iz područja dostupnosti javnih službenih informacijskih izvora, postupaka standardizirane obrade, izrade specijaliziranih normativnih datoteka te srodnih područja.